Zoeken in collecties

Uw zoekacties: Archiefinventaris Broeders van de Christelijke Scholen
AR-Z006 Archiefinventaris Augustinessen van Sint Monica

U kunt zoeken door:

 

  • De onderstaande Inventaris aan te klikken en via de + tekens verder open te klikken.
  • Een woord in te typen in het zoekveld. U vindt dan alleen resultaten als het woord letterlijk in de inventaris voorkomt.

De voorwaarden voor inzage van archiefstukken staan vermeld in de Inleiding.

 

 
 

Het Erfgoedcentrum beheert particuliere archieven. Voor het inzien van stukken heeft u vaak schriftelijk toestemming nodig van de archiefeigenaar. In de inleiding van elke archiefinventaris staat vermeld welke afspraken er voor dit archief gemaakt zijn. U kunt toestemming aanvragen door een mail te zenden naar: studiezaal@erfgoedkloosterleven.nl. De aanvraagprocedure vergt doorgaans één tot twee weken tijd.

 

In de inleiding vindt u ook informatie over de orde of congregatie die het archief heeft gevormd en de samenstelling van het archief. Wat is erin te vinden? Wat ontbreekt (nog)? Waar vindt u gegevens over personen?

 

De meeste archieven in het Erfgoedcentrum zijn nog niet afgesloten: er komen op gezette tijden aanvullingen binnen, die aan de inventarissen worden toegevoegd.

 

beacon
 
 
Inleiding
0 Samenvatting
1 Archiefvormer
2 Archiefvorming
3 Informatie over het archief
4 Informatie over niet-archivalische bronnen
5 Toegankelijkheid
Inventaris
2 Regel, constituties, statuten en reglementen
1812 Eerste ontwerpen van een habijt voor de zusters Augustinessen van Sint Monica gemaakt door mevrouw M. Karthaus. Verslag van de generalaatsvergadering over het eventueel invoeren van een andere kleur voor het habijt en afspraken betreffende het dragen van de witte habijten, 1944, 1950, 1975, 1976 (1 omslag)
AR-Z006 Archiefinventaris Augustinessen van Sint Monica
Inventaris
2 Regel, constituties, statuten en reglementen
1812
Eerste ontwerpen van een habijt voor de zusters Augustinessen van Sint Monica gemaakt door mevrouw M. Karthaus. Verslag van de generalaatsvergadering over het eventueel invoeren van een andere kleur voor het habijt en afspraken betreffende het dragen van de witte habijten, 1944, 1950, 1975, 1976 (1 omslag)
Datering:
1944, 1950, 1975, 1976
Omvang:
1 omslag

Kenmerken

Datering:
1934-heden
Oudste en jongste stuk:
1581/2011
Archiefvormer:
Augustinessen van Sint Monica
Omvang in meters:
37 m., te weten 35 m. archief + 1 m. tijdschriften studiezaal
Auteur:
Zuster Joan Nefkens osa, zuster Mona Versteeg osa, zuster Josephine Corbière osa, mw. Maureen Griffin, dhr. Wim Vroom, mw. Nora Konings
Openbaarheid:
Toegankelijk na toestemming van de eigenaar
Opmerkingen:
Het archief is niet afgesloten
Organisatietrefwoorden: