Zoeken in collecties

Uw zoekacties: Voorwerpencollectie

Voorwerpencollectie

Als u op een afbeelding klikt, vind u meer informatie over het voorwerp. U kunt zoeken door: 

 

  • Het intypen van een woord in het zoekveld. U vindt dan resultaten als het woord letterlijk in de catalogus voorkomt.
  • Met behulp van de selectiefilters die onder het zoekveld staan (kloosterorganisatie, trefwoord).

 

 
 

Handig om te weten: als u beschrijvingen wilt zien in plaats van afbeeldingen, klik dan bij 'weergave' op: Tabelweergave. 

 

beacon
3  zoekresultaten
gesorteerd op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Voorwerp
VW-Z072-050 Karbouw (waterbuffel)
Toelichting:
Beeldje van een grazende karbouw met op zijn rug een liggend jongetje dat hem met een touw leidt. Het beeldje staat op een dikke plank met aan de voorzijde een plaatje met de tekst '150th jubilee celebration SFIC-rp. december 8, 1993'. Het beeldje was een geschenk aan zuster Willibrorda en symboliseert 'The Philippine Province, as yet a young Province at that time, continues its grow as it undertakes its missionary journey with the rest of the Congregation' (zuster Josephini Ambatali, provinciale overste Filippijnen).
Datering:
1993
Deelcollectie:
Franciscanessen van Veghel
Plaats vervaardiging:
Paeta (Filippijnen)
Materiaal/techniek:
Uit hout gesneden beeldje op houten plank met plastic gegraveerd plaatje. Overal bruin beschilderd, behalve aan de onderkant van de plank
Lengte in cm:
18,5
Breedte in cm:
8,5
Hoogte in cm:
12,5
Organisatietrefwoorden:
Bestanden Bestanden
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Voorwerp
VW-Z055-016 Indonesisch kleed (ulos) gebruikt als ereteken
Toelichting:
De ulos is een belangrijk element in de Batak cultuur; men geeft een ulos b.v. bij geboorte, huwelijk en overlijden. Tijdens de huwelijksceremonie wordt de ulos over de schouders van het bruidspaar gelegd. Bij overlijden wordt het lichaam bedekt met een ulos of het is een teken dat er een karbouw geslacht zal worden. Wanneer een nieuw huis betrokken wordt krijgen de bewoners een ulos. Een ulos kan tevens gegeven worden om iemand eer te bewijzen. Tijdens het dansen (tortor) dragen de Bataks altijd een ulos. In de ulos is een tekst geweven die aangeeft bij welke gelegenheid deze gegeven wordt. Op deze kleden staat: "Terimakasihatas pengabdianmu di Indonesia" en dan de naam van de zuster: zr. Christofora [1], zr. Laura [2] en zr. Raynildis [3].
Datering:
z.j.
Deelcollectie:
Franciscanessen van de H. Elisabeth
Materiaal/techniek:
Veelkleurig geweven doek met figuren en tekst
Lengte in cm:
170-185
Breedte in cm:
70-74
Organisatietrefwoorden:
Bestanden Bestanden
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Voorwerp
VW-P025-004 Herdenkingsbord ter gelegenheid van 75 jaar missie van de Missionarissen van de H. Familie in Kalimantan
Toelichting:
Centraal op het bord in reliëf een afbeelding van de H. Theresia van Lisieux met op de achtergrond een wit kerkje met klokkentoren en een huis (klooster?). Op de rand in reliëf de tekst "1926 MSF 2001 Kalimantan". De Missionarissen van de H. Familie waren werkzaam in de bisdommen Banjarmasin en Samarinda.
Achtergronden:
De apostolische prefectuur van de Zuider- en Oosterafdeling van Borneo werd op 21 mei 1938 opgericht en toevertrouwd aan de Missionarissen van de H. Familie. In 1949 werd het verheven tot Apostolisch Vicariaat van Banjarmasin en in 1961 tot bisdom Banjarmasin. Het Apostolisch Vicariaat van Samarinda werd in 1955 afgescheiden van het Apostolisch Vicariaat van Banjarmasin en eveneens toevertrouwd aan de Missionarissen van de H. Familie. In 1961 werd het Vicariaat verheven tot bisdom Samarinda.
Datering:
2001
Deelcollectie:
Missionarissen van de H. Familie
Vervaardiger:
Pieter Sinnema msf
Materiaal/techniek:
Gipsen bord
Diepte in cm:
6
Diameter in cm:
25
Organisatietrefwoorden:
Bestanden Bestanden