Zoeken in collecties

Uw zoekacties: Archiefinventaris Kruisherenklooster St. Agatha

AR-P017 SA Archiefinventaris Kruisherenklooster St. Agatha

U kunt zoeken door:

 

  • De onderstaande Inventaris aan te klikken en via de + tekens verder open te klikken.
  • Een woord in te typen in het zoekveld. U vindt dan alleen resultaten als het woord letterlijk in de inventaris voorkomt.

De voorwaarden voor inzage van archiefstukken staan vermeld in de Inleiding.

 

 
 

Het Erfgoedcentrum beheert particuliere archieven. Voor het inzien van stukken heeft u vaak schriftelijk toestemming nodig van de archiefeigenaar. In de inleiding van elke archiefinventaris staat vermeld welke afspraken er voor dit archief gemaakt zijn. U kunt toestemming aanvragen door een mail te zenden naar: studiezaal@erfgoedkloosterleven.nl. De aanvraagprocedure vergt doorgaans één tot twee weken tijd.

 

In de inleiding vindt u ook informatie over de orde of congregatie die het archief heeft gevormd en de samenstelling van het archief. Wat is erin te vinden? Wat ontbreekt (nog)? Waar vindt u gegevens over personen?

 

De meeste archieven in het Erfgoedcentrum zijn nog niet afgesloten: er komen op gezette tijden aanvullingen binnen, die aan de inventarissen worden toegevoegd.

 

beacon
 
 
Inleiding
I Geschiedenis van de archiefvormer
II Geschiedenis van het archief
III Voorwaarden voor het gebruik van het archief
Inventaris
3 Stukken uit andere archieven en particuliere stukken
3.2 Particuliere stukken
1026 Akte van opdracht door G.M. gravin van Welderen, baronnesse van Steenhuijs, mede voor haar zuster A.C. baronnessse van Steenhuijs en haar man B. graaf van Welderen, aan H. Reijnen (te Oeffelt) van zekere erfpachten en tijnzen uit goederen onder St. Agatha en Klein Linden, behorende aan het klooster van St. Agatha ad 7 1/2 malder rogge en 22 hoenders per jaar, Gerrit Aert te Linden, Jan van de Middegael, Jan Hendrix en het veer te Katwijk, 1749 (1 stuk)
N.B. In dorso aant. betr. betaalde pachten, 1749-1769.
AR-P017 SA Archiefinventaris Kruisherenklooster St. Agatha
Inventaris
3 Stukken uit andere archieven en particuliere stukken
3.2 Particuliere stukken
1026
Akte van opdracht door G.M. gravin van Welderen, baronnesse van Steenhuijs, mede voor haar zuster A.C. baronnessse van Steenhuijs en haar man B. graaf van Welderen, aan H. Reijnen (te Oeffelt) van zekere erfpachten en tijnzen uit goederen onder St. Agatha en Klein Linden, behorende aan het klooster van St. Agatha ad 7 1/2 malder rogge en 22 hoenders per jaar, Gerrit Aert te Linden, Jan van de Middegael, Jan Hendrix en het veer te Katwijk, 1749 (1 stuk)
N.B. In dorso aant. betr. betaalde pachten, 1749-1769.
Datering:
1749
Omvang:
1 stuk

Kenmerken

Datering:
1371-heden
Oudste en jongste stuk:
1315/2007
Archiefvormer:
Kruisheren
Omvang in meters:
16 + charters in kluis
Auteur:
Douma, H.; Jaegers, D.
Openbaarheid:
Deels toegankelijk, deels alleen na toestemming van eigenaar. Zie inleiding