Zoeken in collecties

Uw zoekacties: Archiefinventaris Seculier Instituut Laetare
AR-V004 Archiefinventaris Seculier Instituut Laetare

U kunt zoeken door:

 

  • De onderstaande Inventaris aan te klikken en via de + tekens verder open te klikken.
  • Een woord in te typen in het zoekveld. U vindt dan alleen resultaten als het woord letterlijk in de inventaris voorkomt.

De voorwaarden voor inzage van archiefstukken staan vermeld in de Inleiding.

 

 
 

Het Erfgoedcentrum beheert particuliere archieven. Voor het inzien van stukken heeft u vaak schriftelijk toestemming nodig van de archiefeigenaar. In de inleiding van elke archiefinventaris staat vermeld welke afspraken er voor dit archief gemaakt zijn. U kunt toestemming aanvragen door een mail te zenden naar: studiezaal@erfgoedkloosterleven.nl. De aanvraagprocedure vergt doorgaans één tot twee weken tijd.

 

In de inleiding vindt u ook informatie over de orde of congregatie die het archief heeft gevormd en de samenstelling van het archief. Wat is erin te vinden? Wat ontbreekt (nog)? Waar vindt u gegevens over personen?

 

De meeste archieven in het Erfgoedcentrum zijn nog niet afgesloten: er komen op gezette tijden aanvullingen binnen, die aan de inventarissen worden toegevoegd.

 

beacon
 
 
Inleiding
1 Geschiedenis van de archiefvormer
2 Geschiedenis van het archief
3 Bijzonderheden ten aanzien van het archief
4 Voorwaarden voor gebruik van het archief

Kenmerken

Datering:
1934-2011
Archiefvormer:
Seculier Instituut Laetare
Omvang in meters:
Auteur:
Dick Hoffman
Openbaarheid:
Voor archiefbescheiden jonger dan vijftig jaar is voorafgaande schriftelijke toestemming nodig van bewaargever of rechtsopvolgers
Organisatietrefwoorden: