Zoeken in collecties

Uw zoekacties: Archiefinventaris Vrouwen van Bethanië

AR-Z122 Archiefinventaris Vrouwen van Bethanië

U kunt zoeken door:

 

  • De onderstaande Inventaris aan te klikken en via de + tekens verder open te klikken.
  • Een woord in te typen in het zoekveld. U vindt dan alleen resultaten als het woord letterlijk in de inventaris voorkomt.

De voorwaarden voor inzage van archiefstukken staan vermeld in de Inleiding.

 

 
 

Het Erfgoedcentrum beheert particuliere archieven. Voor het inzien van stukken heeft u vaak schriftelijk toestemming nodig van de archiefeigenaar. In de inleiding van elke archiefinventaris staat vermeld welke afspraken er voor dit archief gemaakt zijn. U kunt toestemming aanvragen door een mail te zenden naar: studiezaal@erfgoedkloosterleven.nl. De aanvraagprocedure vergt doorgaans één tot twee weken tijd.

 

In de inleiding vindt u ook informatie over de orde of congregatie die het archief heeft gevormd en de samenstelling van het archief. Wat is erin te vinden? Wat ontbreekt (nog)? Waar vindt u gegevens over personen?

 

De meeste archieven in het Erfgoedcentrum zijn nog niet afgesloten: er komen op gezette tijden aanvullingen binnen, die aan de inventarissen worden toegevoegd.

 

beacon
 
 
Inleiding
I Geschiedenis van de archiefvormer
II Geschiedenis van het archief
III Bijzonderheden t.a.v. het archief
IV Voorwaarden voor het gebruik van het archief
Inventaris
1 Bestuursarchief
1.3 Spiritualiteit: leefwijzen, woonvormen, vakanties, enz.
5054 Brochure "Midden Onder U" over het kerstdiorama waarvan de dioramabeeldjes zijn verzameld door Leideke Galema tijdens haar verblijf in Rome, de verhandeling "De ontwikkeling van de Uitbeelding van het Meditarrane Kerstgebeuren", correspondentie van Leideke Galema en Josefa Koet met het bestuur van de R.K. Stichting Verzorgingshuis Insula Dei te Arnhem over de schenking van de Mediterrane kerstgroep aan Insula Dei alsmede de tekst van Agnes Schaafsma uitgesproken bij de Avondwake van Leideke Galema op 20 december 2015 waarbij werd gerefereerd aan het kerstdiorama, 2003, 2015, z.j. (1 deel)
N.B. Het diorama is door Leideke Galema geschonken aan Insula Dei te Arnhem. Daar kreeg het een plek achter de kapel. De tekst van de brochure is van de hand van Leideke Galema en de foto's zijn vervaardigd door Henny de Mönnink.
AR-Z122 Archiefinventaris Vrouwen van Bethanië
Inventaris
1 Bestuursarchief
1.3 Spiritualiteit: leefwijzen, woonvormen, vakanties, enz.
5054
Brochure "Midden Onder U" over het kerstdiorama waarvan de dioramabeeldjes zijn verzameld door Leideke Galema tijdens haar verblijf in Rome, de verhandeling "De ontwikkeling van de Uitbeelding van het Meditarrane Kerstgebeuren", correspondentie van Leideke Galema en Josefa Koet met het bestuur van de R.K. Stichting Verzorgingshuis Insula Dei te Arnhem over de schenking van de Mediterrane kerstgroep aan Insula Dei alsmede de tekst van Agnes Schaafsma uitgesproken bij de Avondwake van Leideke Galema op 20 december 2015 waarbij werd gerefereerd aan het kerstdiorama, 2003, 2015, z.j. (1 deel)
N.B. Het diorama is door Leideke Galema geschonken aan Insula Dei te Arnhem. Daar kreeg het een plek achter de kapel. De tekst van de brochure is van de hand van Leideke Galema en de foto's zijn vervaardigd door Henny de Mönnink.
Datering:
2003, 2015, z.j.
Omvang:
1 deel

Kenmerken

Datering:
1919-heden
Oudste en jongste stuk:
1869/2016
Archiefvormer:
Vrouwen van Bethanië
Omvang in meters:
80 + 1 m. tijdschriften
Auteur:
Huijgevoort, A. van; Stoffelen, D.; Veugelers, G.; Voorst tot Voorst, K. van; Vries, R. de; Starmans, T.; Dols, Chr.
Openbaarheid:
Toegankelijk na toestemming van de eigenaar
Opmerkingen:
Het archief is niet afgesloten
Organisatietrefwoorden: