Zoeken in collecties

Uw zoekacties: Archiefinventaris Zusters van Julie Postel
AR-Z148 Archiefinventaris Zusters van Julie Postel

U kunt zoeken door:

 

  • De onderstaande Inventaris aan te klikken en via de + tekens verder open te klikken.
  • Een woord in te typen in het zoekveld. U vindt dan alleen resultaten als het woord letterlijk in de inventaris voorkomt.

De voorwaarden voor inzage van archiefstukken staan vermeld in de Inleiding.

 

 
 

Het Erfgoedcentrum beheert particuliere archieven. Voor het inzien van stukken heeft u vaak schriftelijk toestemming nodig van de archiefeigenaar. In de inleiding van elke archiefinventaris staat vermeld welke afspraken er voor dit archief gemaakt zijn. U kunt toestemming aanvragen door een mail te zenden naar: studiezaal@erfgoedkloosterleven.nl. De aanvraagprocedure vergt doorgaans één tot twee weken tijd.

 

In de inleiding vindt u ook informatie over de orde of congregatie die het archief heeft gevormd en de samenstelling van het archief. Wat is erin te vinden? Wat ontbreekt (nog)? Waar vindt u gegevens over personen?

 

De meeste archieven in het Erfgoedcentrum zijn nog niet afgesloten: er komen op gezette tijden aanvullingen binnen, die aan de inventarissen worden toegevoegd.

 

beacon
 
 
Inleiding
I Geschiedenis van de archiefvormer
II Geschiedenis van het archief
III Bijzonderheden t.a.v. het archief
VI Toegankelijkheid van het archief
Inventaris
1 Stichting en ontwikkeling
551 Register en notities met de namen van de zusters die uit de Duitse Provincie naar Frankrijk of Nederland zijn gegaan en van al degenen die ingetreden zijn in de congregatie in Boxmeer, 1876-1995 (2 stukken)
N.B. Gedeeltelijk in het Frans en Duits. Staffellijst van aanwezige zusters, te beginnen op 1 november 1946 tot 27-12-1972. Ook op losse bladen: namenlijst van zusters, vermoedelijk vanaf 1961-1965.
AR-Z148 Archiefinventaris Zusters van Julie Postel
Inventaris
1 Stichting en ontwikkeling
551
Register en notities met de namen van de zusters die uit de Duitse Provincie naar Frankrijk of Nederland zijn gegaan en van al degenen die ingetreden zijn in de congregatie in Boxmeer, 1876-1995 (2 stukken)
N.B. Gedeeltelijk in het Frans en Duits. Staffellijst van aanwezige zusters, te beginnen op 1 november 1946 tot 27-12-1972. Ook op losse bladen: namenlijst van zusters, vermoedelijk vanaf 1961-1965.
Datering:
1876-1995
Omvang:
2 stukken

Kenmerken

Archiefvormer:
Zusters van Julie Postel
Omvang in meters:
47
Auteur:
Zuster Esther van Tijn, Phill te Winkel
Openbaarheid:
Raapleegbaar na toestemming van de eigenaar