Zoeken in collecties

Uw zoekacties: Archiefinventaris Zusters van Liefde (Tilburg)
AR-Z153 Archiefinventaris Zusters van Liefde (Tilburg)

U kunt zoeken door:

 

  • De onderstaande Inventaris aan te klikken en via de + tekens verder open te klikken.
  • Een woord in te typen in het zoekveld. U vindt dan alleen resultaten als het woord letterlijk in de inventaris voorkomt.

De voorwaarden voor inzage van archiefstukken staan vermeld in de Inleiding.

 

 
 

Het Erfgoedcentrum beheert particuliere archieven. Voor het inzien van stukken heeft u vaak schriftelijk toestemming nodig van de archiefeigenaar. In de inleiding van elke archiefinventaris staat vermeld welke afspraken er voor dit archief gemaakt zijn. U kunt toestemming aanvragen door een mail te zenden naar: studiezaal@erfgoedkloosterleven.nl. De aanvraagprocedure vergt doorgaans één tot twee weken tijd.

 

In de inleiding vindt u ook informatie over de orde of congregatie die het archief heeft gevormd en de samenstelling van het archief. Wat is erin te vinden? Wat ontbreekt (nog)? Waar vindt u gegevens over personen?

 

De meeste archieven in het Erfgoedcentrum zijn nog niet afgesloten: er komen op gezette tijden aanvullingen binnen, die aan de inventarissen worden toegevoegd.

 

beacon
 
 
Inleiding
1. Geschiedenis van de archiefvormer
2. Geschiedenis van het archief
3. Wegwijzer voor de gebruiker
4. Voorwaarden voor gebruik van het archief

Kenmerken

Datering:
1832-heden
Oudste en jongste stuk:
1742/2024
Archiefvormer:
Zusters van Liefde (Tilburg)
Omvang in meters:
139
Auteur:
Zuster Caroline Gerritse, zuster Lilian Turlings, mw. Lilianne Hecker, zuster Paulien Mul, Kees van Dooren, Caspar van den Berg, Chris Dols, Marleen Reichgelt, Susan Scherpenisse, Guus van Gurp
Openbaarheid:
Het archief is toegankelijk in samenspraak met het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven. Voor het inzien van archiefmateriaal jonger dan 50 jaar is toestemming nodig van het generaal of provinciaal bestuur.
Opmerkingen:
Het archief is niet afgesloten