Zoeken in collecties

Uw zoekacties: Archiefinventaris Congregatie van "De Voorzienigheid"

AR-Z167 Archiefinventaris Congregatie van "De Voorzienigheid"

U kunt zoeken door:

 

  • De onderstaande Inventaris aan te klikken en via de + tekens verder open te klikken.
  • Een woord in te typen in het zoekveld. U vindt dan alleen resultaten als het woord letterlijk in de inventaris voorkomt.

De voorwaarden voor inzage van archiefstukken staan vermeld in de Inleiding.

 

 
 

Het Erfgoedcentrum beheert particuliere archieven. Voor het inzien van stukken heeft u vaak schriftelijk toestemming nodig van de archiefeigenaar. In de inleiding van elke archiefinventaris staat vermeld welke afspraken er voor dit archief gemaakt zijn. U kunt toestemming aanvragen door een mail te zenden naar: studiezaal@erfgoedkloosterleven.nl. De aanvraagprocedure vergt doorgaans één tot twee weken tijd.

 

In de inleiding vindt u ook informatie over de orde of congregatie die het archief heeft gevormd en de samenstelling van het archief. Wat is erin te vinden? Wat ontbreekt (nog)? Waar vindt u gegevens over personen?

 

De meeste archieven in het Erfgoedcentrum zijn nog niet afgesloten: er komen op gezette tijden aanvullingen binnen, die aan de inventarissen worden toegevoegd.

 

beacon
 
 
Inleiding
I Geschiedenis van de archiefvormer
II Geschiedenis van het archief
III Bijzonderheden t.a.v. het archief
IV Voorwaarden voor het gebruik van het archief
Inventaris
16 Documentatie
16.1 Documentatie betreffende het eigen instituut
1659 Pagina uit de "Paris Match" met enkele foto's van zuster Ellen Terpstra (soeur Elena) en zuster Maria Adriaanse, voorzien van bijschrift, 1971 (1 stuk)
N.B. "Paris Match" wilde met dit artikeltje de flinke vernieuwingen binnen het religieuze leven illustreren. Op de bovenste twee foto's staat zuster Ellen, op de onderste zuster Maria (zij is later uitgetreden).
AR-Z167 Archiefinventaris Congregatie van "De Voorzienigheid"
Inventaris
16 Documentatie
16.1 Documentatie betreffende het eigen instituut
1659
Pagina uit de "Paris Match" met enkele foto's van zuster Ellen Terpstra (soeur Elena) en zuster Maria Adriaanse, voorzien van bijschrift, 1971 (1 stuk)
N.B. "Paris Match" wilde met dit artikeltje de flinke vernieuwingen binnen het religieuze leven illustreren. Op de bovenste twee foto's staat zuster Ellen, op de onderste zuster Maria (zij is later uitgetreden).
Datering:
1971
Omvang:
1 stuk

Kenmerken

Datering:
1852-heden
Oudste en jongste stuk:
1721/2020
Archiefvormer:
Congregatie van "De Voorzienigheid"
Omvang in meters:
39
Auteur:
Zuster Gertruud Padberg, Ina van der Aar, Thea Vendrik, Harry van de Vorstenbosch, Olga Minkema, Ruerd de Vries, Ad van Huijgevoort, Phill te Winkel
Openbaarheid:
Toegankelijk na toestemming van de congregatie
Opmerkingen:
Het archief is niet afgesloten