Zoeken in collecties

Uw zoekacties: Voorwerpencollectie
Voorwerpencollectie

Als u op een afbeelding klikt, vind u meer informatie over het voorwerp. U kunt zoeken door: 

 

  • Het intypen van een woord in het zoekveld. U vindt dan resultaten als het woord letterlijk in de catalogus voorkomt.
  • Met behulp van de selectiefilters die onder het zoekveld staan (kloosterorganisatie, trefwoord).

 

 
 

Handig om te weten: als u beschrijvingen wilt zien in plaats van afbeeldingen, klik dan bij 'weergave' op: Tabelweergave. 

 

beacon
4.020  voorwerpen
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Voorwerp
VW-S002-001 Aandenken aan de SNVR
Toelichting:
Presse-papier in de vorm van een wereldbol met daarop het logo van de SNVR (Stichting Nederlandse Vrouwelijke Religieuzen) en de jaartallen 1957-2003. Op de laatste Algemene Vergadering van de SNVR, gehouden op 26 november 2003 in Klooster Mariënburg in Den Bosch, werd deze bol aan alle leden als aandenken meegegeven. De SNVR was in 1957 officieel van start gegaan en ging per 1 januari 2004 op in de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR).
Datering:
2003
Deelcollectie:
SNVR
Materiaal/techniek:
Glas
Diameter in cm:
7,5
Trefwoorden:
Bestanden Bestanden
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Voorwerp
VW-B021-144 Aandenken aan de Sint Gregorius basisschool te Utrecht
Toelichting:
In de vorm van het logo van de school geflankeerd door twee krijtjes met daaronder de jaren dat de school heeft bestaan: 1873-1988. Het eerste huis waar de Fraters van Utrecht werkzaam waren was de burgerschool in het Sint Gregoriushuis in Utrecht. In 1883 kregen ze officieel de leiding over de school. In 1988 moest de basisschool, door een gebrek aan nieuwe leerlingen, sluiten.
Datering:
1988
Deelcollectie:
Fraters van Utrecht
Materiaal/techniek:
Krijt en papier in plastic doosje
Lengte in cm:
8
Breedte in cm:
5
Hoogte in cm:
2
Documentatie:
"Onder Ons", 56 (1988), afl. 4, p. 190-191
Trefwoorden:
Organisatietrefwoorden:
Bestanden Bestanden
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Voorwerp
VW-Z081-028 Aandenken aan de kapittels van 1987 en 1992
Toelichting:
Kaarsenhouder (1) als aandenken aan het kapittel van 1987 aangeboden aan de kapittelleden op het eind van dit kapittel. Op de voorzijde de tekst "Kapittel 16-1-1987". Doosje lucifers (2) als aandenken aan het kapittel van 1992 aan de kapitelleden aangeboden bij de sluiting van het kapittel. Op de bovenzijde van het doosje is een stuk stof aangebracht met daarop de tekst "Blijf aanstekelijk, 27-2-1992" en een afbeelding van een weg die naar de horizon leidt en waarboven een opkomende zon te zien is.
Datering:
1987; 1992
Deelcollectie:
Kleine Zusters van de H. Joseph
Materiaal/techniek:
Houten blok beschreven met zwarte viltstift (1); papieren luciferdoosje, bekleed met stof, met daarin lucifers (2)
Lengte in cm:
6 (1,2)
Breedte in cm:
6 (1); 5 (2)
Hoogte in cm:
5 (1)
Trefwoorden:
Organisatietrefwoorden:
Bestanden Bestanden
 
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Voorwerp
VW-P039-137 Aandenken aan zilveren professiefeest broeder Chrysostomus
Toelichting:
In 1927 trad Joannes Petrus Smits als broeder in bij de redemptoristen. 25 jaar later werd ter ere van zijn zilveren professiefeest door een familielid dit stukje huisvlijt, deze 'kijkdoos', gemaakt. Het betreft de poort van de kapel waarin een H. Mis gevierd wordt ter ere van broeder Chrystostomus. Waarschijnlijk ook bedoeld als verbeelding van de poort tot de hemel. Op de steunberen van de poort een haan en kruis in zilver, de jaartallen '1927' en '1952' in zilver, rozen, een druiventros en de HH. Petrus en Paulus. Een snoer met bellen, gedragen door engelen, hangt tussen de steunberen boven de poort. Boven de poort is de tekst 'Te Deum laudamus' (wij loven u God) zichtbaar. Aan de binnenzijde van de drie bellen boven de poort de namen van twee heiligen afkomstig uit de congregatie (de H. Gerardus Majella en de H. Clemens Hofbauer) en van O.L. Vrouw van altijddurende bijstand.Op de poort de HH. Paulus en Jozef en twee engelen die de geconsacreerde hostie aanbidden. Binnen in de poort een collage voorstellende een kapel of kerk waar een H. Mis gevierd wordt in aanwezigheid van heiligen en gedecoreerd met andere illustraties. Onder de heiligen de kerkvader Johannes Chrysostomus, de H. Jozef en Maria en heiligen uit de congregatie van de Allerheiligste Verlosser (redemptoristen) zoals Clemens Hofbauer, Gerardus Majella, Peerke Donders en de stichter van de congregatie Alfonsus de Liguori. Op de achterzijde een foto van kardinaal Willem Marinus van Rossum, eveneens een redemptorist. Bijgevoegd de toespraak van de bisschop van 's-Hertogenbosch mgr.Wilhelmus Mutsaerts die hij tijdens de viering op 8 september 1952 uitsprak.
Datering:
1952
Deelcollectie:
Redemptoristen
Materiaal/techniek:
Papier en karton
Lengte in cm:
42
Breedte in cm:
33,5
Diepte in cm:
ca. 30
Trefwoorden:
Organisatietrefwoorden:
Bestanden Bestanden