Zoeken in collecties

Uw zoekacties: Voorwerpencollectie

Voorwerpencollectie

Als u op een afbeelding klikt, vind u meer informatie over het voorwerp. U kunt zoeken door: 

 

  • Het intypen van een woord in het zoekveld. U vindt dan resultaten als het woord letterlijk in de catalogus voorkomt.
  • Met behulp van de selectiefilters die onder het zoekveld staan (kloosterorganisatie, trefwoord).

 

 
 

Handig om te weten: als u beschrijvingen wilt zien in plaats van afbeeldingen, klik dan bij 'weergave' op: Tabelweergave. 

 

beacon
1  voorwerpen
gesorteerd op:
 
 
 
 
Erfgoedstuk
Voorwerp
VW-Z050-032 Reliekhouder en reliek van de H. Franciscus van Assisi
Toelichting:
Staande houder met op de voorzijde van de voet twee stylisch weergegeven lelies met daartussen de tekst "Se Pater Francisce ora pro nobis". Daarboven een wolk waaruit twee armen elkaar kruisen, de arm van Christus en de arm van Franciscus. Boven de wolk een kruis met op de kruising van beide balken een gat waarin het reliekdoosje is geschoven. Het gat is omkranst met een zesbladige rand. Ter hoogte van de bovenkant van het kruis aan weerszijden een passiebloem. Boven het kruis een distel met drie bloemen en daar omheen een doornenkrans. Los bijgevoegd (voorheen in een enveloppe op de achterzijde van de houder bevestigd) is de oorkonde van authenticiteit. Het document is op 21 juni 1867 ondertekend door Fr. Josephus Maria, prior van de abdij van Achel, en voorzien van het zegel van de abdij van Westmalle.
Datering:
1867; z.j.
Deelcollectie:
Franciscanessen van St. Lucia (Bennebroek)
Materiaal/techniek:
Gebeitst houten plank waarvan twee bovenste hoeken onder 45 graden zijn afgezaagd en waaraan aan de onderkant met drie metalen schroeven een rechthoekige gebeitst houten standaard is bevestigd (1); metalen reliekdoosje met glasplaatje in met rood fluweelachtige stof bekleed kartonnen houdertje (2); met zwarte inkt bedrukt papier met handschrift in zwarte inkt en waarop een rode lakzegel is aangebracht (3)
Lengte in cm:
21 (1); 29 (3)
Breedte in cm:
5(1); 23 (3)
Hoogte in cm:
34,5 (1)
Diameter in cm:
4 (2)
Organisatietrefwoorden:
Bestanden Bestanden