Zoeken in collecties

Uw zoekacties: Webexpositie

Webexpositie

beacon
2 records
gesorteerd op:
 
 
weergave:
 
 
Webexpositie item
100 Menukaarten eeuwfeest
Datering:
1974
Beschrijving:
Menukaarten bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het klooster Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand van de Redemptoristinnen in Sambeek. De menukaarten zijn aan de buitenzijde voorzien van geïllustreerde gebeurtenissen uit de geschiedenis, zoals beschreven in de Kroniek van het klooster.
Kloosterorganisatie:
Redemptoristinnen
Materiaalsoort:
Archief
Toelichting:
In de kroniek van de zusters staat bij 3 september 1974 geschreven: "Ongeveer om half 2 was het diné (...). Het was heel gezellig en er was een blijde opgewekte sfeer. De menu's met stukjes (tekst) genomen uit de Kroniek van ons klooster, stonden heel sterk in de belangstelling. Zo zelfs dat men het voorstel deed, ze te laten copiëren. Van Pater Theodorus kwam het initiatief, maar sloeg zo in, dat de Burgemeester aanbood dit op het Gemeentehuis te laten doen en maakte er op staande voet werk van. De originele menukaarten zijn nu bij ons gebleven, maar alle gasten hebben van al de menu's de afdrukken gekregen, fantastisch."
 
 
 
 
 
Webexpositie item
101 Film van Ongebondenheid en Heilige Handen
Datering:
ca. 1950
Beschrijving:
Een 'film' met het levensverhaal van rector Witteman van het Sint Willibrordusgesticht in Den Haag, een klooster van de Zusters van Liefde (Tilburg). De 'film' bestaat uit een serie aan elkaar gemaakte pagina's met afwisselend tekst en afbeelding, vervaardigd door de zusters
Kloosterorganisatie:
Zusters van Liefde (Tilburg)
Materiaalsoort:
Archief
Toelichting:
Medewerksters zijn de zusters Jeanne Bruijnincks (ontwerp boekje), Pauline Gabriels (tekeningen) en Aleidia Derksen (inkleuring)